شیلنگهای پنوماتیکی
سیستمهای پنوماتیکی به سیستمهایی گفته میشود که به کمک گازهای فشرده، نیروی مکانیکی مورد نیاز را تولید میکنند. امروزه این سیستمها کاربرد زیادی در صنعت دارد. شیلنگ پنوماتیکی (شیلنگ بادی ) وسیلهای است که عملکرد اصلی آن انتقال هوای فشرده شده به عملگرها (actuators)، شیرها و سایر قسمتهای سیستمهای پنوماتیکی است.
اجزای سیستمهای پنوماتیکی اغلب به صورت مستقیم از طریق شیلنگهای پنوماتیکی به خط لولهی انتقال هوا متصل میشوند. با این حال گاهی اوقات لازم است که این شیلنگها مقاومسازی شوند تا طول عمر بیشتری داشته باشند. از آنجا که این نوع شیرها در ابعاد و انواع گوناگون وجود دارند باید به چند فاکتور مهم برای انتخاب آنها توجه شود.
انتخاب شیلنگ پنوماتیکی مناسب
اولین فاکتور ساخت شیلنگ است. لولههایی که برای انتقال هوا استفاده میشود، بنا به شرایط استفاده، ممکن است تنها از یک ماده ساخته شود یا با ترکیب مواد دیگر مقاوم سازی شود..
تامین هوای مورد نیاز سیستم، شرایط اولیه را برای عملکرد لازم محصول تعیین میکند. انتخاب قطر لولهها و شیلنگها با توجه به مقدار هوای گذرنده صورت میپذیرد. اگر قطر داخلی شیلنگی که کاربر انتخاب میکند بیش از حد کوچک باشد، جریان دچار خفگی میشود. افت شدید فشار، سرعت بیش از حد سیال را به دنبال دارد که میتواند عمر مفید سیستم را کاهش دهد. از طرف دیگر اگر قطر داخلی شیلنگی که کاربر انتخاب میکند بیش از حد بزرگ باشد، منجر به وزن بیش از حد، اندازه و قیمت بالاتر میشود.
همچنین لازم است کاربر اطمینان حاصل کند که محصولات انتخابی زیر بیشترین فشار کاری اعلام شده کار میکنند. تولیدکنندگان عموما بیشترین فشار کاری لولهها را با اندازهگیری فشار ترکیدگی آنها در دمای ۷۵ درجهی فارنهایت و تقسیم آن به ضریب اطمینان مناسب تعیین میکنند.
برای حفظ امنیت محیط کار و جلوگیری از آسیب دیدن شیلنگها آنها را در داخل کارتن و یا به دور قرقرههای ساده جمع میکنند.
انواع شیلنگ پنوماتیک
شیلنگهای نیوماتیکی از ترموپلاستیکها ساخته میشوند. ترموپلاستیکها موادی پلیمری هستند که با افزایش دما بدون تغییرات شیمیایی ذوب میشوند. این شیلنگها ممکن است یک لایه یا چند لایه باشند. در ادامه رایجترین انواع ترموپلاستیکهای به کار برده شده در ساخت این شیلنگها را معرفی میکنیم.